Om oss / "Ex Animo - från hjärtat"

 

Vår skylt på grinden till stugan

 

 

 

Highland Rose's kennel består av ett antal hundar i raserna Pomeranian, Jack Russell Terrier, Samojed, Eurasier och Japansk Spets, samt familjen Mannelqvist.

Hos oss är våra hundar först och främst familjemedlemar och de följer med oss överallt.

Familjen Mannelqvist består av två vuxna, Meri och Leif, och fyra ungdommar, Alexander (född 1994), Antonia (född 1996), Johan (född 1998) och Jasmin (född 2000).

Alexander flyttade till Uppsala för att studera hösten 2013 och med honom en av de pensionerade pommarna, Skymning. 

Antonia blev kvar i Umeå efter studenten 2015 och hos henne finns samojeden Luna och den andra pensionerade pommen, Zelda.

Både jag (Meri) och maken Leif är uppfödda med hund, precis som våra barn.

Jag fick min första egna hund när jag var 10 år av min farmor. Det var en Cavalier King Charles, Unique, som min farmor köpt som sällskap och då hon bodde på samma gård som vi så skötte jag om henne varje dag och eftersom min farmor var till åren kommen frågade jag henne en dag om jag kunnde få Unique när inte farmor fanns längre. Naturligtvis sa hon ja men efter att ha funderat ett tag och blivit orolig att hunden skulle dö före henne så gav hon Unique till mig redan då.

Om hon visste vilket frö hon då sådde

När jag var 16 år gick Unique bort och mina föräldrar köpte mig då min första Pomeranian. På den tiden hette rasen fortfarande Dvärgspets och sedan dess har det alltid funnits en Pomeranian hos oss. Tina som hon hette kom från Rendahlens kennel i Kvissleby.

1993 köpte jag och Leif vår första Golden Retriver och hon följdes av ännu en golden samtidigt som vi hela tiden haft en Pomeranian.

2003 köpte vi en svart underbar pomeranian tik från Fjällsippans kennel i Nora. I samma veva bestämmde vi oss för att starta vår kennel och 2004 hade vi fått godkännande på kennel namnet.

Sedan har det rullat på.

2008 köpte vi vår första Jack Russell Terrier,Busan, från Little Bloopers kennel i Göteborg. Våren 2013 köptes Samojeden Luna från Polarbjörnens kennel i Ånäset. Sommaren 2013 köpte vi Eurasiern Ronja från Blomtorpets kennel i Hammerdal. I november 2015 köpte vi Japanska Spetsen Alaska från Bländvita kennel i Askersund.

 

 

Dagens datum

torsdag
19
juli
Sara

2018
Vecka 29

Bildspel

Choose language