Blogginlägg / "Dictum Factum - Sagt och gjort"

Sorg i huset =(

2017-10-19 14:12 | 0 kommentarer

Här har vi det lite ledsamt just nu, då Zelda gick bort i går  . Det är baksidan med hundägandet men alla glädje och gemenskap de ger är värt det men det är ändå lika ledsamt varje gång.

Kärlek är även sorg och saknad

Annars så väntar vi på att Trassel ska börja löpa, vilket hon ännu inte gjort, men vi har i alla fall fått några dagar med sol och högt i tak och det vädret hoppas jag stannar ett bra tag till!


Varken mycket sol eller nyheter

2017-09-28 11:52 | 0 kommentarer

Som rubriken antyder så är det dåligt med både nyheter och sol, även om vi faktiskt har fått se solen sent på eftermiddagen både igår och i tisdags . Men det har varit några dagar med uppehåll i alla fall och då passade vi på att åka ut så hundarna fick springa fritt ett tag och det är alltid lika uppskattat. Jag hittade en del mogna lingon också, som fick följa med hem . Jag har lagt in lite bilder från i söndags i fotoalbumet.

Vackra fina lingon som vi hittade ute i skogen, jag och hundarna

Visst är de fantastiskt fina bär och med alla höstens färger runt om, så lyser de så vackert röda 


Inte mycket som händer

2017-09-20 14:29 | 0 kommentarer

Ja, här händer det inte så mycket just nu! Jag tycker mest att man väntar och väntar på att det ska bli fint väder någon dag men än så länge väntar vi förgäves . Jag skulle verkligen vilja ha en riktigt fin höst, med fint väder och klar och frisk luft. Vädret som är nu blir man bara deppad av. Hundarna tappar kopiösa mängder med hår just nu , så det känns som om, framför allt, Alaska borde vara helt hårlös nu och damsugaren går för jämnan.

Jag har lagt in en bild på Kiwis valp, Lady, i fotoalbumet. Jag är så glad att få bilder och uppdateringar från våra valpköpare, det är guld värt!!!

 


Lite uppdateringar

2017-08-25 15:04 | 0 kommentarer

Ja, inte har det varit mycket uppdateringar här under den så kallade sommaren , men nu när hösten närmar sig borde det bli lite bättre. Man vet att det närmar sig när alla ungdomarna återgår till sina egna liv, men vi är så tacksama att de vill komma och vara tillsammans med oss så ofta, det värmer i hjärtat . Antonia och Jasmin är tillbaka i Umeå, Antonia jobbar och Jasmin har börjat andra året på gymnasiet och fortsätter med att spela fotboll. Alexander har åkt tillbaka till Uppsala för att fortsätta sina studier men Skymning blir kvar här till mitten av oktober eftersom han ska iväg på en resa till Wales i slutet av september. Johan är kvar här hemma (än så länge) och jobbar.

Jag har uppdaterat under planerade kullar, då vi har bestämt oss för att ta en sista kull på Trassel och beslutat att vänta med att para Kiwi till våren istället. 


Långt mellan inläggen.....

2017-08-02 12:15 | 0 kommentarer

Det har varit långt mellan inläggen nu i sommar men jag får väl skylla på att det är just sommar, även om den har lämnat mycket till övers att längta efter. Men nu har jag i alla fall lite nyheter, för till slut kom jag mig för att boka tid och åka i väg och kolla upp Alaska, så nu är hon både ögonlyst och patella kollad utan anmärkning


Vart tog sommaren vägen?

2017-07-14 13:11 | 0 kommentarer

Ja, det kan man verkligen undra över, 10 grader varmt och regn, regn och åter regn!!! Ja ja, jag håller tummarna att den kommer snart i alla fall! Här har det inte hänt så mycket på nyhetsfronten ännu men det kommer väl det också så småningom


Oops...

2017-06-26 14:00 | 0 kommentarer

Ja, nu var det länge sedan igen men det är lite stiltje på nyhetsfronten just nu. Alla ungdomarna är hemma just nu och det betyder att det är fullt hus med 6 människor och 7 hundar  . Jag har börjat med arbets rehab, 2 timmar om dagen. Vi får väl se hur det går, än så länge är det i alla fall fullt tillräckligt med 2 timmar, för det känns som jag gjort 8 när jag kommer hem .


Inte hänt så mycket.....

2017-05-15 10:31 | 0 kommentarer

Ja, som rubriken antyder så har det inte hänt så mycket nytt här på sistone . Alla hundarna löper just nu, så precis som i fjol, så blir det inga JRT valpar i sommar/höst, då jag tycker det blev för nära förra kullen. Vi har ännu inte bestämt OM det blir en kull till på Trassel eller inte men det är ju några månader till att fundera på . Kiwi planerar vi att para när hon löper nästa gång i alla fall, så det borde bli pomvalpar i alla fall (förhoppningsvis)


Uppdatering Penny

2017-05-01 16:33 | 0 kommentarer

Pennys familj har nu hittat ett nytt hem till henne, så allt har löst sig till det bästa


Penny

2017-04-26 13:42 | 0 kommentarer

Fick ett telefonsamtal från en av våra gamla valpköpare. Tyvärr kan de inte längre ha kvar sin älskade vovve utan måste hitta ett nytt hem till henne, så jag lovade att lägga ut det här på hemsidan. Penny (som hon heter) är från vår "Musik-kull" och hon heter på stamtavlan Highland Rose's Imagine Dragons. Hon är svart och vit och blev 3 år den 1 april i år. Penny är ingen problem hund utan hennes ägare säger att hon är väldigt sällskaplig och social. Anledningen till att Penny måste hitta ett nytt hem är att ägarna flyttat från sitt hus till lägenhet och det blev ingen bra förändring för Penny.

IMG_4415

IMG_4418

 

 

Om ni har frågor eller är intresserade kan ni kontakta Pennys ägare, Fredrik, på nr 073-068 95 69.

OBS. att det inte är vi som säljer Penny!


Snart påsk

2017-04-11 14:49 | 0 kommentarer

men usch, så dålig jag har varit på att uppdatera på senaste tiden! Skäms på mig ! Det har i och för sig inte hänt så mycket här på sista tiden, jag har tyvärr inte varit och kollat Alaskas knän och ögon ännu men jag får lov att ta tag i det efter påsk. I påsk har vi den stora turen att alla ungdommarna har möjlighet att komma hem, så stugan i fjället blir fullt av människor och hundar, precis som det ska vara. Hoppas att alla får en riktigt fin påsk och att vi får ha bra väder överallt!

f27


I'm back

2017-03-14 13:50 | 0 kommentarer

Så var då mina fyra veckor i Umeå, på smärt rehabiliteringen över. Det känns skönt att vara hemma igen på "heltid"  men det har varit intressanta veckor, fyllda av nya insikter och lite nya strategier för att klara av vardagen ännu bättre. Nu är ju äntligen vårvintern här och jag håller tummarna för kalla nätter och klara, soliga dagar. Nu är det dags att boka tid för att kolla Alaskas patella och ögon status, så vi får väl se när det blir tid för det. Annars har det knallat på här hemma och jag har fått rapporter från alla valparna och det är bara tummen upp från allihop .


Sista valpen i väg.....

2017-02-09 14:20 | 0 kommentarer

Så har då även Chili flyttat till sitt nya hem hos Anna-Lena & Anders Gälman i Kalix-Nyborg. Vi önskar alla våra valpköpare lycka till och jag är övertygad om att de alla kommer att få det bra! Nu blir det nog inte så mycket uppdateringar de närmaste veckorna men jag får väl ta igen det om en månad ungefär .


Ännu en valp som lämnat boet =)

2017-02-06 12:08 | 0 kommentarer

Igår flyttade pomvalpen Louis (Highland Rose's Snapdragon) till sitt nya hem hos Simon och Jasmin i Uddevalla. Är helt övertygad om att han kommer att få det toppenbra där ! Här blev det dock väldigt lite hundar och valpar kvar, då Antonia tog med sig Trassel till Umeå och vår Jasmin. Så nu är det bara lilla Chili kvar (och Pepsi förstås) men hon blir hämtad senare i veckan. Är så jättenöjda med alla våra valpköpare! Eftersom Antonia var hemma i helgen, så finns det lite nya bilder på valparna i fotoalbum.


Nu börjar det......

2017-02-01 11:19 | 0 kommentarer

I dag är pomvalparna åtta veckor och nu börjar de att flytta allt eftersom de också. Först ut är Lady (Highland Rose's Mountain Heather) som flyttar redan idag och sedan går det några dagar emellan att de andra två flyttar, så det blir en mjukstart i alla fall när de ger sig iväg och inte alla på en gång.

Jag har nu tagit bort valpdagboken även för pommarna och flyttat en del av bilderna till fotoalbumet.


Långt emellan......

2017-01-30 11:37 | 0 kommentarer

Ja, som sagt tidigare så har ju inte bloggen blivit mycket uppdaterad på sistone . Men nu har Jack Russell valparna passerat 8 veckor och den trefärgade tiken som vi kallat för Mary-Lou, har nu flyttat till sitt nya hem hos familjen Filipsson/Johansson i Järvsjöby och nu fått namnet Leia. Den svarta och vita tiken, Pepsi, blir kvar här hos oss . Eftersom de nu lämnat "valplådan" har jag avslutat deras valpdagbok och flyttat en del bilder till fotoalbum.

Pomeranian valparna blir också 8 veckor nu på onsdag och då sticker den första av dom till sitt nya hem och sedan reser nästa på söndag och den sista på torsdag nästa vecka. Det kommer nog att kännas rätt tomt när de alla har åkt, tur vi har kvar Pepsi . Det har varit så roligt och mysigt att äntligen få ha pomvalpar igen, det är ända sedan 2012 sedan vi hade vår sista pomkull och det är speciellt. Alla valpar är fina, roliga och söta men alla raser är olika även när de är små.

Men att ha två kullar samtidigt av två så pass olika raser som Jack Russell och Pomeranian har inte varit lätt, det har varit ett skiftgående mellan vilka som fått vara ute i köket hela tiden, så att alla ska få så mycket tid som möjligt. Men eftersom alla valparna är väldigt sociala, så antar jag att vi lyckats .

Annars så har det inte hänt så mycket sen sist, det mesta kretsar ju runt valparna än men i mitten på februari åker jag till Umeå för fyra veckor på smärtrehab för att se om jag kan få någon hjälp med min värk. Tur jag får åka hem på helgerna i alla fall, kommer ju att längta ihjäl mig efter våra vovvar .

i morgon är det dags för pommarna att åka till veterinären för besiktning, vaccinering och märkning, får se hur det går men det brukar aldrig vara några problem.


Oops

2017-01-19 13:37 | 0 kommentarer

Ja, här blir det inte så mycket skrivet just nu . det mesta handlar ju om valparna och det hamnar på de båda kullarnas respektive valpdagbok. Men oj, vad tiden går fort. Nästa vecka på fredag är Jack Russell valparna 8 veckor och Pomeranian valparna blev 6 veckor igår . Alla valparna är nu tingade och en av JRT valparna blir kvar här.

Annars har det inte hänt så mycket, Alexander och Skymning har återvänt till Uppsala och Jasmin är åter i Umeå på veckorna för att gå i skola.


Årets första inlägg

2017-01-07 21:22 | 0 kommentarer

Så var det då ett nytt år. Tycker tiden går fortare och fortare nu . Julen och nyår har varit lugn och behaglig och nu är det snart dags att plocka bort julen men eftersom jag älskar allt julpynt så blir det inte förrän till helgen efter att Alexander och Skymning har återvänt till Uppsala och Antonia varit hem över helgen. Granen däremot kan hända får lämna byggnaden, då den har börjat barra och valparna har upptäckt det roliga i att bita i kvistar och få saker att ramla ned, inte bra .

Jag har uppdaterat båda valpdagböckerna med bilder som Antonia tog innan hon åkte till Umeå i måndags. Jag hoppas det blir nya bilder till helgen då hon kommer hem igen . De växer ju så det knakar, både pommar och russlarna.


God Jul

2016-12-23 14:22 | 0 kommentarer

Så var det snart jul och huset är fullt med hundar, plus några människor som är i ett ordentligt underläge . vi fick möblera om en del för att få in julgranen, då vi den här gången, har Trassel och hennes valpar där, eftersom Kiwi och hennes valpar är i vårt sovrum .

Men finns det stjärterum så finns det hjärterum, heter det ju.

Jag har uppdaterat både Valpdagbok 1 och 2.

Ha en riktigt God Jul allihop


JRT valparna 2 veckor

2016-12-16 20:48 | 0 kommentarer

Idag är jack russell valparna två veckor och det finns lite uppdateringar och nya bilder i Valpdagbok 1.

alla valparna, både pommarna och jack russlarna växer och frodas, även om det är markant skillnad på de olika raserna just nu =)RSS

Blogghistorik

«oktober 2017»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Sorg i huset =(
Varken mycket sol eller nyheter
Inte mycket som händer
Lite uppdateringar
Långt mellan inläggen.....
Vart tog sommaren vägen?
Oops...
Inte hänt så mycket.....
Uppdatering Penny
Penny

Senast kommenterade
Mera valpar =)
Sorg =(
Länge sedan sist....
2:a advent
Kallt, semester och valpar

Arkiv
2017
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013

  Bildspel

  Choose language