Blogginlägg / "Dictum Factum - Sagt och gjort"

En solig dag....

2018-02-19 15:55 | 0 kommentarer

Ja här har det inte hänt så mycket sen sist men idag har vi i alla fall fått se solen! Det var efterlängtat , inte något vi har varit bortskämda med på sistone!!!!!!!!! Jag har lagt in en ny bild i fotoalbumet på Polly(HR's She's The Man). Jag har sagt det förut men säger det igen; det är så himla roligt att få bilder från alla våra valpköpare och se hur våra "små" har utvecklat sig! Jag är djupt tacksam !


Inga valpar =(

2018-01-26 16:05 | 0 kommentarer

Ja, som rubriken antyder så blev det inga JRT valpar . Trassel gick tom denna gång och nu blir det inga mer valpar efter henne och vi får väl se när det är dags för Pepsi men hon är ju alldeles för ung fortfarande. Så nu siktar vi på att para Kiwi när hon löper nästa gång, så förhoppningsvis blir det väl Pomvalpar till sommaren.


Väntar......

2018-01-15 15:22 | 0 kommentarer

Ja, nu var det ett nytt år igen! Här är det bara väntan som gäller! Trassel är nu inne på dag 61 efter parning, så nu väntar vi bara på att det ska sätta igång med valpningen, vilken dag som helst. Men eftersom hon inte brukar ha någon brådska med att släppa ut sina bäbisar, så lär vi nog få vänta några dagar till!


God Jul

2017-12-20 15:27 | 0 kommentarer

Ja, det lackar mot jul och just nu har jag inte så mycket nyheter men förhoppningsvis blir det fler nästa gång jag skriver och till dess:

Önskar jag alla våra besökare en riktigt GOD JUL!!!!


Sorg igen =(

2017-11-17 11:08 | 0 kommentarer

Tyvärr så gick Skymning ur tiden igår. Lika ledsamt varje gång . Men precis som med Zelda så hade hon ett bra liv, men lika sorgligt är det ändå.


Parad

2017-11-16 16:32 | 0 kommentarer

Så har då Trassel varit och träffat Hagge och förhoppningsvis blir det små bäbisar vecka 3.

Annars så händer det inte så mycket just nu, förutom att SKKs kennel konsulent hade tänkt göra ett besök men tyvärr så kom hon precis den kvällen som jag skjutsade iväg Trassel till Hagge. Vi får väl se när hon dyker upp igen. På det viset är det ju synd med oanmälda besök, det är ju inte säkert man är hemma, men samtidigt kan jag tycka att det är bra, för på en del ställen skulle det nog vara bra med fler oanmälda besök.


Äntligen lite nyheter

2017-11-06 15:34 | 0 kommentarer

Ja, som rubrik säger så finns det äntligen något att berätta . Trassel har äntligen börjat löpa, så förhoppningsvis blir det parning nästa vecka. 

Annars är det rätt lugnt här. Vi fick lite snö igår och så ljust och fint det blev!!!! Hundarna älskar det, till och med vår lilla frusna Pepsi .


Sorg i huset =(

2017-10-19 14:12 | 0 kommentarer

Här har vi det lite ledsamt just nu, då Zelda gick bort i går  . Det är baksidan med hundägandet men alla glädje och gemenskap de ger är värt det men det är ändå lika ledsamt varje gång.

Kärlek är även sorg och saknad

Annars så väntar vi på att Trassel ska börja löpa, vilket hon ännu inte gjort, men vi har i alla fall fått några dagar med sol och högt i tak och det vädret hoppas jag stannar ett bra tag till!


Varken mycket sol eller nyheter

2017-09-28 11:52 | 0 kommentarer

Som rubriken antyder så är det dåligt med både nyheter och sol, även om vi faktiskt har fått se solen sent på eftermiddagen både igår och i tisdags . Men det har varit några dagar med uppehåll i alla fall och då passade vi på att åka ut så hundarna fick springa fritt ett tag och det är alltid lika uppskattat. Jag hittade en del mogna lingon också, som fick följa med hem . Jag har lagt in lite bilder från i söndags i fotoalbumet.

Vackra fina lingon som vi hittade ute i skogen, jag och hundarna

Visst är de fantastiskt fina bär och med alla höstens färger runt om, så lyser de så vackert röda 


Inte mycket som händer

2017-09-20 14:29 | 0 kommentarer

Ja, här händer det inte så mycket just nu! Jag tycker mest att man väntar och väntar på att det ska bli fint väder någon dag men än så länge väntar vi förgäves . Jag skulle verkligen vilja ha en riktigt fin höst, med fint väder och klar och frisk luft. Vädret som är nu blir man bara deppad av. Hundarna tappar kopiösa mängder med hår just nu , så det känns som om, framför allt, Alaska borde vara helt hårlös nu och damsugaren går för jämnan.

Jag har lagt in en bild på Kiwis valp, Lady, i fotoalbumet. Jag är så glad att få bilder och uppdateringar från våra valpköpare, det är guld värt!!!

 


Lite uppdateringar

2017-08-25 15:04 | 0 kommentarer

Ja, inte har det varit mycket uppdateringar här under den så kallade sommaren , men nu när hösten närmar sig borde det bli lite bättre. Man vet att det närmar sig när alla ungdomarna återgår till sina egna liv, men vi är så tacksama att de vill komma och vara tillsammans med oss så ofta, det värmer i hjärtat . Antonia och Jasmin är tillbaka i Umeå, Antonia jobbar och Jasmin har börjat andra året på gymnasiet och fortsätter med att spela fotboll. Alexander har åkt tillbaka till Uppsala för att fortsätta sina studier men Skymning blir kvar här till mitten av oktober eftersom han ska iväg på en resa till Wales i slutet av september. Johan är kvar här hemma (än så länge) och jobbar.

Jag har uppdaterat under planerade kullar, då vi har bestämt oss för att ta en sista kull på Trassel och beslutat att vänta med att para Kiwi till våren istället. 


Långt mellan inläggen.....

2017-08-02 12:15 | 0 kommentarer

Det har varit långt mellan inläggen nu i sommar men jag får väl skylla på att det är just sommar, även om den har lämnat mycket till övers att längta efter. Men nu har jag i alla fall lite nyheter, för till slut kom jag mig för att boka tid och åka i väg och kolla upp Alaska, så nu är hon både ögonlyst och patella kollad utan anmärkning


Vart tog sommaren vägen?

2017-07-14 13:11 | 0 kommentarer

Ja, det kan man verkligen undra över, 10 grader varmt och regn, regn och åter regn!!! Ja ja, jag håller tummarna att den kommer snart i alla fall! Här har det inte hänt så mycket på nyhetsfronten ännu men det kommer väl det också så småningom


Oops...

2017-06-26 14:00 | 0 kommentarer

Ja, nu var det länge sedan igen men det är lite stiltje på nyhetsfronten just nu. Alla ungdomarna är hemma just nu och det betyder att det är fullt hus med 6 människor och 7 hundar  . Jag har börjat med arbets rehab, 2 timmar om dagen. Vi får väl se hur det går, än så länge är det i alla fall fullt tillräckligt med 2 timmar, för det känns som jag gjort 8 när jag kommer hem .


Inte hänt så mycket.....

2017-05-15 10:31 | 0 kommentarer

Ja, som rubriken antyder så har det inte hänt så mycket nytt här på sistone . Alla hundarna löper just nu, så precis som i fjol, så blir det inga JRT valpar i sommar/höst, då jag tycker det blev för nära förra kullen. Vi har ännu inte bestämt OM det blir en kull till på Trassel eller inte men det är ju några månader till att fundera på . Kiwi planerar vi att para när hon löper nästa gång i alla fall, så det borde bli pomvalpar i alla fall (förhoppningsvis)


Uppdatering Penny

2017-05-01 16:33 | 0 kommentarer

Pennys familj har nu hittat ett nytt hem till henne, så allt har löst sig till det bästa


Penny

2017-04-26 13:42 | 0 kommentarer

Fick ett telefonsamtal från en av våra gamla valpköpare. Tyvärr kan de inte längre ha kvar sin älskade vovve utan måste hitta ett nytt hem till henne, så jag lovade att lägga ut det här på hemsidan. Penny (som hon heter) är från vår "Musik-kull" och hon heter på stamtavlan Highland Rose's Imagine Dragons. Hon är svart och vit och blev 3 år den 1 april i år. Penny är ingen problem hund utan hennes ägare säger att hon är väldigt sällskaplig och social. Anledningen till att Penny måste hitta ett nytt hem är att ägarna flyttat från sitt hus till lägenhet och det blev ingen bra förändring för Penny.

IMG_4415

IMG_4418

 

 

Om ni har frågor eller är intresserade kan ni kontakta Pennys ägare, Fredrik, på nr 073-068 95 69.

OBS. att det inte är vi som säljer Penny!


Snart påsk

2017-04-11 14:49 | 0 kommentarer

men usch, så dålig jag har varit på att uppdatera på senaste tiden! Skäms på mig ! Det har i och för sig inte hänt så mycket här på sista tiden, jag har tyvärr inte varit och kollat Alaskas knän och ögon ännu men jag får lov att ta tag i det efter påsk. I påsk har vi den stora turen att alla ungdommarna har möjlighet att komma hem, så stugan i fjället blir fullt av människor och hundar, precis som det ska vara. Hoppas att alla får en riktigt fin påsk och att vi får ha bra väder överallt!

f27


I'm back

2017-03-14 13:50 | 0 kommentarer

Så var då mina fyra veckor i Umeå, på smärt rehabiliteringen över. Det känns skönt att vara hemma igen på "heltid"  men det har varit intressanta veckor, fyllda av nya insikter och lite nya strategier för att klara av vardagen ännu bättre. Nu är ju äntligen vårvintern här och jag håller tummarna för kalla nätter och klara, soliga dagar. Nu är det dags att boka tid för att kolla Alaskas patella och ögon status, så vi får väl se när det blir tid för det. Annars har det knallat på här hemma och jag har fått rapporter från alla valparna och det är bara tummen upp från allihop .


Sista valpen i väg.....

2017-02-09 14:20 | 0 kommentarer

Så har då även Chili flyttat till sitt nya hem hos Anna-Lena & Anders Gälman i Kalix-Nyborg. Vi önskar alla våra valpköpare lycka till och jag är övertygad om att de alla kommer att få det bra! Nu blir det nog inte så mycket uppdateringar de närmaste veckorna men jag får väl ta igen det om en månad ungefär .RSS

Blogghistorik

«mars 2018»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
En solig dag....
Inga valpar =(
Väntar......
God Jul
Sorg igen =(
Parad
Äntligen lite nyheter
Sorg i huset =(
Varken mycket sol eller nyheter
Inte mycket som händer

Senast kommenterade
Mera valpar =)
Sorg =(
Länge sedan sist....
2:a advent
Kallt, semester och valpar

Arkiv
2018
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013

  Bildspel

  Choose language